• Leren werken met CNC-techniek

  • Leren werken met CNC-techniek

  • Leren werken met CNC-techniek

  • Leren werken met CNC-techniek

> <
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Ben jij zo’n jong technisch talent met minimaal vmbo-t denkniveau? En is een combinatie van werken en leren iets voor jou? Geld verdienen én een mooi diploma scoren in een technisch uitdagende omgeving? Kom dan kijken in de hightechwereld van verspanen! Het mooie is dat het bedrijf waar je gaat werken jou én je opleiding betaalt! Volop mogelijkheden door al die techbedrijven die meedoen aan Roundmen.

Werken én leren in de technische industrie

 

Is verspanen iets voor jou?

Was jij vroeger ook al gek van Lego en K’NEX en hou je van gamen? Dan is een toekomst in de verspaningsindustrie echt iets voor jou! Verspanen is de term voor verschillende manieren van materiaalbewerking (meestal metaal), waarbij met geavanceerde computergestuurde machines, materiaaldelen worden verwijderd. Het afval daarvan heeft vaak de vorm van krullen – die worden spanen genoemd. Wat overblijft na de bewerking is een prachtig strak product.

Attractieparken, de voedingsmiddelenindustrie, de chipindustrie, chirurgische hulpmiddelenindustrie en de auto-industrie, het zijn allemaal afnemers van de producten van verspaningsbedrijven. Zij maken cruciale onderdelen voor industrieën door heel Europa. De productie vergt precisie en dus gaat veel computergestuurd. Ieder verspaningsbedrijf heeft zijn eigen graad van automatisering en specialisme. Ze werken allemaal met staal, aluminium, RVS, messing, koper, brons en kunststoffen.

Als verspaner is het heel belangrijk dat je geconcentreerd, rustig en nauwkeurig kunt werken. Bij een verspaningsbedrijf worden er hoge eisen gesteld aan de producten die je maakt. Als je de fouten die je maakt begrijpt en verbetert kun je een top-verspaner worden. Hoewel je veel met computergestuurde machines werkt is het belangrijk dat je goed communiceert en in een team kunt werken. Een taalfout is in de meeste gevallen niet zo erg maar je moet wel je collega’s goed kunnen informeren.

Als je interesse hebt en meer wilt weten dan gaat Roundmen samen met jou kijken bij een bedrijf dat werkt met deze geavanceerde machines. Je kunt bij Roundmen-bedrijven werk krijgen en worden opgeleid om hoogwaardige metalen en kunststof producten te maken met een verspaningstechniek.

  

Voorbeelden van gefreesde producten

Hoe ziet de opleiding eruit?

Je gaat werken bij een verspaningsbedrijf dat bij Roundmen is aangesloten. Dat bedrijf biedt je naast betaald werk een MBO-opleiding aan. Je kunt zodoende ervaring op doen met draaien en frezen en na 1 jaar al een heel waardevol diploma op zak hebben. Met dit diploma én onze begeleiding vind je gegarandeerd een baan. Je bent dan namelijk klaar om volledig mee te werken in de technisch uitdagende omgeving van een verspaningsbedrijf.

  

Jongeren werken en leren bij Roundmen-bedrijven

Na de opleiding

Draaien en frezen zijn boeiende technische verspaningsprocessen. Omdat de wereld steeds technischer wordt is het goed verdienen in deze branche. Hoe meer kennis en ervaring je hebt, hoe meer mogelijkheden er zijn. Zo kun je na je MBO-diploma doorgroeien en een opleiding volgen op HBO niveau. Of je kunt je kennis verbreden bij jouw werkgever of bij een van de andere bedrijven die bij Roundmen zijn aangesloten. Omdat ervaring erg belangrijk is ben je ook zeer waardevol voor de branche als je ouder wordt. 

Zoek contact met Paul! 

Ben je geïnteresseerd geraakt of heb je een vraag? Dan kun je altijd contact opnemen met Paul Rozestraten
Hij kan je alles uitleggen over de mogelijkheden.

Waar vind je Roundmen bedrijven

Er zijn een tiental verspaningsbedrijven in de regio Noord-Oost Brabant, Zuid Gelderland en Noord-Limburg aangesloten bij het initiatief Roundmen.
Wil je meer weten over de mogelijkheden om bij een van deze bedrijven te werken en een opleiding te volgen verspaningstechnoloog? 
Neem dan contact op met Paul Rozestraten.

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik op akkoord om door te gaan met het bekijken van deze website.